FAMILIE- EN ORGANISATIEOPSTELLINGEN

Ermelo , 28 juni a.s.  

in samenwerking met Dennis Vrooland van Coachkantoor Florent in Veenendaal


Ons hele leven kent van jongs af aan vele systemen, denk aan familie, gezin, school en bedrijf. En of wij willen of niet, wij zijn er onderdeel van. De ongeschreven regels en wetten in dergelijke systemen zijn vaak ingewikkeld en spelen doorgaans op een onbewust niveau. Het wordt steeds vaker duidelijk dat organisatorische en persoonlijke problemen een systemische oorzaak hebben. Door een situatie op te laten stellen, krijg je snel inzicht in waar de verborgen belemmeringen zitten en hoe ze hanteerbaar gemaakt kunnen worden.

Uit de talloze opstellingen die de laatste twintig jaar zijn gedaan, blijkt dat er voor ieder systeem een aantal basiswetten geldt:

1. Binding. Iedereen heeft recht op een plek in het systeem

2. Volgorde. Alle plekken staan in een rangorde ten opzichte van elkaar

3. Geven en nemen. Geven en nemen dienen evenredig in balans te zijn

Als zaken niet lekker lopen in een familie, school, organisatie of bedrijf, heeft dat op systemisch niveau vrijwel altijd te maken met een van deze drie basiswetten.

Tijdens de opstellingenavond zullen twee of drie vragen worden uitgewerkt. Deze kunnen te maken hebben met thema’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling , relaties in gezinnen en families of werk- of organisatievraagstukken.

Door middel van een opstelling worden de thema’s letterlijk in beeld gebracht, waarbij deelnemers gevraagd worden bepaalde personen of groepen te representeren. In de opstelling worden de dynamieken zichtbaar en verwoord. Daar waar belemmeringen zitten, kan door middel van een interventie ruimte ontstaan.

Je kunt op twee manieren deelnemen aan de opstellingen:

  1. Je kunt je als representant aan een opstelling deelnemen. Je bent dan soms toeschouwer en soms zal je gevraagd worden om een plek in te nemen in een opstelling van een andere deelnemer.
  2. Je kunt een eigen thema inbrengen, uit laten werken en in een opstelling laten neerzetten.

We horen graag vooraf op welke manier je wilt deelnemen.

De kosten bedragen 15 euro als je als representant of toeschouwer wilt deelnemen en 75 euro als je een eigen vraag wilt inbrengen.


Graag aanmelden via: info@agnesvandersluijs.nl